İş Kazası Nedeniyle Tazminat Davasında Bilir Kişi Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği
….İŞ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
…….
DOSYA NO :
DAVALI :
VEKİLİ : DAVACI VEKİLİ :
DAVA : İş Kazası nedeniyle maddi-manevi Tazminat
D.KONUSU : Bilirkişi raporuna karşı itirazlarımızın sunulmasıdır.
A Ç I K L A M A L A R
Bilirkişi raporunu …………tarihinde tebliğ almakla rapora karşı 2 haftalık süre içerisinde itirazlarımızı sunuyoruz. Bilirkişi raporunda aleyhe hususları kabul etmiyoruz.Şöyle ki:
1-Öncelikle belirtelim ki davacının yapmış olduğu iş ağır ve tehlikeli işler sınıfına girmemektedir. Aksi yöndeki, tespiti kabul etmiyoruz. 2-Davacı İş kazası geçirdiğini iddia etmekte ise ve bilirkişi raporu da olayın iş kazası olduğunu belirtmekte ise de olay iş kazası değildir.Davacının iş kazası geçirdiğine dair, dosyada bir kesin bir delil bulunmamaktadır. İddia edilen kazayı gören de yoktur.Davacının yaşadığı durumun kaynağı ,iddia edilen kaza değildir. Davacının yaşadığı rahatsızlık , yapmakta olduğu işin yapılmasıyla , göreviyle ilgili olmayıp, tamamen davacının yaşamış olduğu fizyolojik rahatsızlıktan kaynaklanmış olabilecek bir durumdur.Davacının rahatsızlığı iş kazası kapsamında değerlendirilemez. Zaten davacı da İdaremize yapmış olduğu emeklilik başvurusunda iş kazası geçirdiğinden bahsetmemiş ve hiçbir surette iş kazası geçirdiğini İdaremize bildirmemiştir.Bu nedenle olayın iş kazası olduğu yönündeki tespiti ve bu iddiaları kabul etmiyoruz.
3-Bilirkişi raporunda İdaremize yöneltilmiş olan %70 kusur oranını da kabul etmiyoruz. İşçinin fizyolojik rahatsızlığından kaynaklanan düşme olayı her an herkesin başına gelebilecek bir durumdur.Bu olayda İdaremizin alabileceği bir tedbir olamayacağı gibi ,İdaremizin herhangi bir ihmali veya kusuru da bulunmamaktadır. Kaldı ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan raporda İdaremiz aleyhine izafe edilen %50 kusur oranını ile tebliğ edilen bilirkişi raporunda İdaremiz aleyhine belirtilen %70 kusur oranı da birbiriyle çelişkilidir.Ortada birbiriyle çelişik 2 rapor ve tespit vardır. Yerleşik Yargıtay İçtihatlarında da belirtildiği üzere, raporlar arasındaki çelişki giderilmeden sağlıklı bir karar verilemeyecektir. Bu nedenle biz dosyanın bilirkişiye gönderilerek yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz.
4-Davacının taleplerinin mesnetsiz ve haksız olması nedeniyle davanın reddini istiyoruz.
SONUÇ : Arz ve izah ettiğimiz sebeplerden , kusur oranı yönünden birbiriyle çelişik 2 rapor olması nedeniyle , yeniden rapor alınmak üzere dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verilmesini, haksız davanın reddi ile yargılama giderleri ve ücreti vekaletin davacıya yükletilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim………
Davalı Vekili
Anahtarlar:İş Kazası Nedeniyle Tazminat Davasında Bilir Kişi Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği, kusur oranına , çelişkili iki raporun varlığı halinde, iş mahkemesi ,raporlarındaki çelişkinin giderilmesi ,kusur oranına, iş verenin kusuru,ücretsiz ,download,tespitine, indir